Volcà Bromo

A les 4 van trucar a la porta de l'habitació per començar l'excursió cap al Bromo.  Vam sortir en un jeep amb capacitat per 6 persones (encara que al final vam ser 7 ben apretats). El jeep ens va deixar a 1 km. del Sunrise point view, on s'esperaven una llarga filera de jeeps i motos. El nostre ens recolliria a les 6 en el mateix punt, una sola indicació: el número 956. 
Vam començar a caminar amb la llanterna i un munt de gent que anaven a veure el mateix que nosaltres, la sortida del sol i la vista panoràmica dels volcans. 
Ja haviem llegit que a les zones volcàniques baixen les temperatures, i aquella nit ho vam poder comprovar. Vam dormir vestits i amb una manta, però ens vam cagar de fred! 
Una vegada a dalt, l'aglomeració de turistes, flaixos, fred i boira era espectacular. Després de tot, el cansament i les dificultats per arribar-hi, podem dir que va valdre molt la pena. És un dels indispensables.
Al tornar, ens va resultar impossible trobar el nostre jeep, ja que el número que ens havia donat no es corresponia a l'enganxina de la porta, com a tota la resta de jeeps, sino a la matrícula (el conductor ens va acabar trobant a nosaltres).
El Bromo està situat a la caldera del Tengger, un antic gran volcà. A la mateixa caldera hi ha 4 volcans més, que són els que hem pogut veure: Mont Batok (2.470m), Mont Kursi (2.581 m), Mont Watangan (2.661 m) i Mont Widodaren (2.650 m). Un altre cop dins el jeep i camí, ara si, cap als peus del Bromo (2.329m), vam pujar uns 250 esglaons per veure el cràter en viu. El nom Bromo deriva de la pronunciació javanesa de Brahma, el déu creador segons creuen els hindús. 

La següent parada: Volcà Ijen. 

Vam anar fins a l'estació de bus de Probolinggo, vam regatejar una mica i per 50.000 rp. (3,30€ p/p) marxariem al cap de res cap a Banyuwangi, amb un bus públic (nosaltres els únics guiris). El viatge havia de durar 4 hores, però van ser 6 sense parar, únicament per recollir gent del carrer. El bus anava equipat amb forces bosses de plàstic pels vòmits, que sortien volant per la finestra, guitarristes ambulants i venedors de menjar que pujaven i baixaven segons convenia. Va ser un viatge d'allò més mogudet. 

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada